"Életre kell keltenetek Központokat, amelyek csatlakoznak az Egy-ség hálórendszerére. Fényközpontokat, AranyKor, AranyAlma vagy Atlantisz központokat kell felépítenetek saját energiáitokból, amely csatlakozik, és csatornázza az Isteni Egy-ség energiát. A központok együttes munkája létrehozza azt az energiahálót, egy gömböt, AranyAlmát, a Kárpát-medencében, amelynek a közepén egy kiáradás fog megtörténni, mely az egész Földet behálózza."
(Aranykor, Aranyalma, AZ ÜZENET)

2011. november 13., vasárnap

Első Találkozó

Első találkozó Budapesten -  2011 november 12-én 14:20-tól 

Megtörtént az első találkozó, harmincan jöttünk össze, valóban megtelt a terem... (a "terem" egy kétszobás lakás volt, ahol a két szoba közötti válaszfalat megszüntették, nem volt benne bútor, csak a padlószőnyeg, a falak mentén, körben, szorosan, egymás mellett ültünk a párnáinkon :).
Köszönjük mindazoknak, akik jelenvoltak, hogy Önmagukból adtak a közös gondolkodáshoz, a kapcsolódás megteremtéséhez, és azoknak is, akik távolabbról, lélekben kapcsolódtak hozzánk!
Készítettem hangfelvételt minden előadásról, de sajnos olyan nagy a felvétel alapzaja , hogy teljesen érthetetlen a szöveg. Új megoldást keresünk legközelebb.
A bemutatkozások után Jenei Gabriella a meseterápiába avatott be minket. Megtudtuk, miért fontos a mesét mesélni, és nem könyvből felolvasni, hogyan mesélhetünk úgy, hogy nem tanuljuk meg szórul szóra a mesét, és hogyan tehetjük rítussá a mesélést. Meghallgathattuk a Halhatatlanságra vágyó királyfi meséjét, és azon, vagy saját hozott mesénken át kaphattuk meg az Üzenetet, amit számunkra a mese hordoz. Megtudtuk, hogy amikor kiválasztjuk egy adott életszakaszban a legkedvesebb mesénket, úgy láthatjuk meg életünkre vonatkozó jelképrendszerének jelentését, ha feltesszük magunknak a három kérdést:
1. Mi a mese tanulsága számodra?
2. Mi a konfliktus a mesében?
3. Hol vagy Te a mesében? (a helyszín pontosan, ahogy a képzeletünkben él,  utána azt is figyeljük  meg, hogy az a helyszín a mese folyamatában melyik szakaszra esik)
Gyerekektől csak azt kérdezzük: KI Ő a mesében.
Gabi időről időre meseterápiás foglalkozást tart, havonta az évkör esedékes hónapjának szimbolikájáról beszél, és megoldó kommunikációt gyakorló csoportot szervez, valamint hetente rajzot tanít. Olyan felnőttek is báran jelentkezhetnek, akik úgy tudják magukról, hogy nincs érzékük hozzá.  A rajzórákon mese is van. :)
15:20 - 15:30 között körbeálltunk, megfogtuk egymás kezét, és lélekben kapcsolódtunk mindenkihez, aki szeretett volna, de nem tudott velünk lenni.
Rövid teaszünet után Újvárosi Csilla mutatta be a most 92 éves Etka anyót, és az Etka jóga alapjait, hogyan alakította ki, és miért, mi a lényege, (az egyes mozdulatokat úgy végezzük, hogy a farizmot és a lapockét összehúzzuk, a vállat leengedjük, kilégzést végzünk, eltávozik a salakos anyag, nemcsak a levegővel, anem a bőrünkön át is - majd a lazításkor önkéntelenül bekövetkezik a belégzés, megtelünk tiszta levegővel - és hogy minden betegség gyógyulása abból fakad, hogy a sejtek újra hozzá tudnak jutni elegendő tiszta levegőhöz és tápanyaghoz, és képesek eltávolítani a salakos anyagot). Ezután a Rovás Lyógáról mesélt, hogy Színia kérésére ő találta ki és írta le a rovás betűket megjelenítő pozíciókat, azok élettani hatását , majd a gyakorlatban is megmozgatott bennünket - megmozgattuk magunkat.
Csilla hetente tart Etka jógát-Rovás lyógát, egy délelőtti és egy délutáni időpontban.
Újabb rövid szünet után Hurai Ágnes mesélte el, hogyan és miért kezdte el a gazdaudvart szervezni, hogyan segíti a Miskolcon és  környékén élőket ez az összefogás, ahol a megtermett friss zöldségek, gyümölcsök közvetlenül juthatnak el a családokhoz. Ezután Pataki Antal beszélt a Szent Korona Értékrendről, ami  abban különbözik a Szent Korona Tantól, hogy a Szeretet-Valláson alapul - nem a Római Egyházon, és az  Egyén - Család - Nemzet - Emberiség irányában alulról épülő-szerveződő, egyre növekvő közösségeken, összefogáson alapul - nem pedig egy központi Uralkodó és a kiválasztottak, a felsőbbrendű nemesség hatalmán.
Ezután következett a vacsoraidőbe nyúlva már az "uzsonna". A terembe nem vihettünk ennivalót, így a kicsi konyha és előszoba szolgált az "állófogadás" színteréül. Közben már többen el is mentek - .
A Tantra és a Shiatsu ismertetésére egy következő alkalommal kerül sor.
Pálosi Gyula Viktor James Redfield Tizenkettedik felismerés című könyvéről  beszélt - melyben az előző felismerések egy szinttel magasabb értelmet nyernek. Hallhattunk tőle az Ultranadiról, mint önismereti eszközről, majd a Camino hatásairól, hogy mennyire megnyilvánul a valóságunkban az a hozzáállás, amikor képesek vagyunk az életünk eseményeire úgy tekinteni, hogy felismerjük a valóban fontos és lényegtelen dolgok közötti különbséget.
A találkozónak tíz órakor lett vége, egy zárókörrel.
Rendett tettünk magunk után, és a találkozások folytatásában egyeztünk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!