"Életre kell keltenetek Központokat, amelyek csatlakoznak az Egy-ség hálórendszerére. Fényközpontokat, AranyKor, AranyAlma vagy Atlantisz központokat kell felépítenetek saját energiáitokból, amely csatlakozik, és csatornázza az Isteni Egy-ség energiát. A központok együttes munkája létrehozza azt az energiahálót, egy gömböt, AranyAlmát, a Kárpát-medencében, amelynek a közepén egy kiáradás fog megtörténni, mely az egész Földet behálózza."
(Aranykor, Aranyalma, AZ ÜZENET)

2018. január 31., szerda

Gyertyaszentelő Boldogasszony Ünnepe Ipolyszalkán

Február

A Gergely - naptár a korábbi 10 hónap helyett 12 hónapot tartalmaz, előtte a téli időszaknak nem voltak külön hónapjai.
Szeptember - hetedik, október - nyolcadik, november - kilencedik, december - tizedik hónap volt. Január és február lett a két új hónap. Január Ianusról kapta nevét, aki a kapuk és átjárók istene. Februa  ünnepét tartották ebben az időszakban, így neve  Februus-ból ered, aki a megtisztulás római istene volt.
Nálunk Télutó, Böltelő, Jégbontó hava, nyelvújításkor Enyhelges nevet kapott.

Gyertyaszentelő Boldogasszony - február 2.

Mária a zsidó törvények szerint ezen a napon mutatta be a  gyermek Jézust a Templomban, és mutatott be tisztulási áldozatot.
A gyertya Jézus jelképe. A néphagyomány szerint ezen a napon szentelt gyertya égett  a keresztelőig az újszülött mellett, valamint a nagybetegek ágyánál, és a halottvirrasztáskor.
A templomban ilyenkor szentelnek gyertyát, melynek a keresztény emberek életében, szokásaiban fontos jelentősége van.
Fontos időjósló nap is: a jó idő hosszú telet, a hideg-cudar idő korai tavaszt jelez.Gyertyaszentelő Boldogasszonyt ünnepeljük Ipolyszalkán

Erőt merítünk és újjászüljük magunkat.
Új tüzet gyújtunk
Megtisztítjuk érzéseinket
Mesélünk
Ünnepeljük a Fény növekedését
Felkészülünk az új Tavaszra.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!