"Életre kell keltenetek Központokat, amelyek csatlakoznak az Egy-ség hálórendszerére. Fényközpontokat, AranyKor, AranyAlma vagy Atlantisz központokat kell felépítenetek saját energiáitokból, amely csatlakozik, és csatornázza az Isteni Egy-ség energiát. A központok együttes munkája létrehozza azt az energiahálót, egy gömböt, AranyAlmát, a Kárpát-medencében, amelynek a közepén egy kiáradás fog megtörténni, mely az egész Földet behálózza."
(Aranykor, Aranyalma, AZ ÜZENET)

2014. július 17., csütörtök

Hogyan segít a mese?

Van kedvenc meséd? Volt olyan, amit sokszor kértél, hogy elmeséljenek, vagy újra, meg újra elolvastál?

A mese a lélek tápláléka.

A lélek is szomjazik, és kedvenc meséd  mindig Rólad is szól!
Amikor mesét hallgatsz, beindul a képzeleted, és ez az a képi nyelv, a lélek nyelve, amin a lélek szót ért.
Azok a gondjaid, amelyek ésszel megoldhatatlannak tűnnek, a mese nyelvén keresztül megoldhatókká válnak.

Az egyetemes jelképek akkor is hatnak és működnek, ha sohasem hallottál még róluk. Azok a mesék a legjobbak, amelyek magukban hordozzák ezt a jelképi nyelvet, a népmeséink. Régen a felnőtteké volt a mese, és a Világ működéséről szóló ősi bölcsesség továbbadására szolgált. Nagy szerencsénk, hogy meséink, mint gyermekeknek szóló történetek, a gyermekjátékokkal együtt fennmaradtak nemzedékeken át, mert így a bennük őrzött kincsek ma is a rendelkezésünkre állnak.

Aki elkezdi kibontani a mesék rejtett értelmét, az tudatosan is rálátást nyer elakadásaira, lelki gubancaira.

Reményt ad, hogy mind a három királyfi Te magad vagy - vagyis hibázhatsz, nem kell elsőre megtalálnod a jó megoldást. Az Alsó és a Felső Világok közötti átjárás lehetősége tudatja, hogy VAN ÚT a Rosszból a Jóba.
Az erdő, a tó, a segítő mind olyan képek, melyek mozgósítják a lelked belső erőforrásait, elérhetővé teszik számára, és így Számodra a megoldásokat.

Ha szeretnéd megismerni, hogy a Te kedvenc meséd mit üzen Neked, Jenei Gabriella vár a Mesélde és Rajzolda alkalmain - és a Mesetáborban, augusztus 11-13 között Ipolyszalkán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!